Тристаен апартамент под наем във Варна / Tенденции

В тази статия ние ще презентираме какви сa тенденциите на пазара за тристайни апартаменти под наем в град Варна и ще разгледаме кои са най- честите фактори, които определят цените на имотите в града. Във всеки град има привлекателни и не толкова предпочитани райони за наемане на имот, съответно се наблюдава и разлика в търсенето и цените им, която може да се окаже значителна и без професионална консултация шансът за намиране на перфектния имот е малък. The Home е компания за недвижими имоти, която има обширен поглед над имотите под наем в града и Ви предоставя ясна картина, необходима за направата на оптимален избор, в търсенето на тристайни апартаменти във Варна.

Тенденциите във Варна се различават за всеки район в града, което само затруднява процеса на избор. В комбинация с това има и редица фактори, които също влияят по един или друг начин на цената на тристайните апартаменти под наем в града.

Някои от факторите са:

  • Обзаведен ли е апартаментът и ако е, то колко “луксозно” е обзавеждането?
  • В коя част на града се намира?
  • Разполага ли с паркомясто?

Точно тези фактори ние ще разгледаме в тази статия, която разглежда подробно тенденциите на жилища под наем във Варна. Локацията на тристайните апартаменти под наем е един от най-важните фактори при сформирането на наемната цена. Най- търсените райони и съответно най- скъпите в града са централните – Идеален център, Червен площад, Чаталджа, Спортна Зала, ВИНС. Цените на тристайните апартаменти под наем в тези райони стартират от 700 лв. и се покачват в зависимост от обзавеждането.

През летния сезон нараства броят на почиващите, търсещи да наемат апартаменти краткосрочно. Район Траката и Евксиноград са едни от най-търсените за наемане на тристаен апартамент под наем през този период, поради наличието на морска панорама и близостта им до плажа. Преобладаващите наематели с такъв тип търсене са чужденци и българи, живеещи в чужбина и завръщащи се да почиват по родното черноморие. В тези райони, предвид преобладаващото по- луксозно обзавеждане, цените на тристайните апартаменти под наем започват от около 600- 700 евро за дългосрочно отдаване и нарастват значително при краткосрочно отдаване.

Други предпочитани райони в града са Левски, Лятно кино Тракия и Зимно кино Тракия. Там цените на тристайните апартаменти под наем започват от около 600 лв. и нарастват, отново в зависимост от обзавеждането на имота.

Търсенията за тристайни апартаменти под наем в Погреби, Възраждане, Трошево и Младост са предимно от наематели, работещи в тези райони или такива с по- нисък бюджет, тъй като цените са по-достъпни. Там тристаен апартамент под наем може да се наеме на цена, започваща от около 500 лв.

Най- евтини остават тристайните апартаменти под наем в крайните квартали, като Владиславово, Аспарухово и Виница. Там е възможно откриването на подобен тип имот и на цени под 500 лева.

Поради факта, че тристайните апартаменти под наем, са търсени най-често от семейства, то предпочитани от тях са имоти, които са в непосредствена близост до ясли, детски градини, училища и детски площадки. Голям интерес към този тип жилища се наблюдава и от студентите, които решават да се комбинират и да наемат такъв имот с цел намаляване на личните си разходи.

The Home Ви препоръчва, когато търсите апартамент под наем, преди всичко да подредите критериите си по приоритет и да определите с кое не бихте направили компромис, като например: локация, цена, обзавеждане. Бъдете внимателни и не отричайте съдействието на експерт в тази сфера. Много от наемателите пренебрегват услугите на брокер, но срещата Ви с компетентен специалист, би била от изключителна полза за търсенето Ви и за правилния подбор на подходящите за Вас оферти. Изисквайте предоставянето на подробна предварителна информация и снимков материал, за да се уверите, че имотът отговаря на Вашите критерии и едва тогава уговорете час за оглед. В противен случай рискувате да изгубите напразно времето си с огледи на неподходящи за Вас жилища. Ако пък сте наемодател, правилната консултация със специалист би Ви помогнала за по- бързото отдаване на Вашия имот и за определянето на възможно най- добрата според пазара наемна цена, за да привлечете коректни наематели.